Корнелия Нинова коментира износа на оръжия за Украйна. Според нея по

...
Корнелия Нинова коментира износа на оръжия за Украйна. Според нея по
Коментари Харесай

Нинова бясна, неудобен върпос към служебния кабинет

Корнелия Нинова коментира износа на оръжия за Украйна. Според нея по време на ръководството на последния постоянен кабинет е имало кампания с манипулативни внушения и неистини.

" По време на постоянното държавно управление беше създадена изкуствена, манипулативна и лъжлива нервност, че българското държавно управление, Министерството на стопанската система и промишлеността и в частност самата аз съм издавала позволения за експорт на оръжия за Украйна. Президентът Радев ме призоваваше да обясня на левите хора, които обичат мира, какво става “. Втори откъс: „ Нинова е одобрила 4200 тона оръжия за Украйна “. Сегашният министър на защитата, който скрито е в Украйна, с цел да договаря експорт на оръжие, по това време публикуваше подправени отрязъци от документи, с цел да внушава, че сме изнесли оръжие за Украйна. Уважаеми български жители, това беше съществена опорна точка за пердах по постоянния кабинет – да ви излъжат и манипулират. В още по-голяма част към мен като министър, по екипа ми в министерството и партията, която съставлявам “, сподели тя по време на парламентарен надзор във въпрос към служебния министър на стопанската система Никола Стоянов.
-->
Лидерът на левицата прикани служебния министър Стоянов да отговори може ли който и да е министър на стопанската система да позволи експорт на оръжие и да изясни на българските жители кои са органите, които позволяват този експорт и кой подписва тези разрешителни.

" От това, което изчетохте като дестинации и страни – разбирам, че служебният кабинет продължава да изнася оръжия тъкмо за същите страни и по същите контракти, по които и постоянното държавно управление. Тогава Ви запитвам, Вие изнасяте ли оръжия за Украйна, макар възбраната на Народното събрание, тъй като разрешението още не е влезнало в действие , откакто продължавате изнасянето за същите дестинации – за Полша по същите контракти, единствено че в други размери? ", попита още Нинова.

По нейните думи министър Стоянов е направил цялостна проверка на Министерството на стопанската система, с цел да откри недостатъци на предходното управление. " Намерихте ли и един контракт и един документ за последна приложимост за Украйна? Може ли българската страна да носи отговорност, в случай че друга страна, да вземем за пример Полша, показа на България документ за последна приложимост от държавното управление на Полша, че си купува нещо за страната. Може ли България да държи сметка какво прави Полша? Открихте ли медиатори? “, продължи тя.

На репликата на служебния стопански министър, че " този бизнес желае тишина ", Нинова отвърна:  " Сега ли разбрахте, че бизнесът с оръжията желае тишина или го разбрахте, откакто е станахте министър и продължихте договорите. свързани с износа? В постоянния кабинет не искахте тишина. Вие бяхте един от тези, които най-гръмогласно по всички малките екрани лъжехте по какъв начин изнасяме оръжия за Украйна. Тогава този бизнес не искаше ли тишина? "

„ Намерихте ли и един лист, една запетайка, един документ, документ за краен консуматор, нещо което да стартира с буквата „ У “ най-малко? Не отговаряте, тъй като не сте намерили ", заключи тя.

" Обърнахте всичко с хастара на открито. Възложихте на Национална агенция за приходите да търсят преводи към офшорни компании, само че нищо не открихте. Какво стана с инспекцията на ДАНС в „ Кинтекс “? Вкарахте ДАНС в „ Кинтекс “, с цел да внушите на хората какви сме крадци, измамници, че имаме офшорни компании и сме превеждали пари в Дубай. Какво стана с тази инспекция – сподели, че няма една дума вярна от това. Защо не изнесете резултатите от тази инспекция на ДАНС? “, попита още Нинова министър Стоянов за започнатите от неговото министво инспекции.

По думите ѝ цялата офанзива още от самото си начало е инсинуация, която е стартирана от президентската институция и изпълнена от хората, на които е била поръчана.

„ Този човек, в този момент министър на стопанската система и промишлеността – аз съм го уволнила за подозрения за корупция. И против него е подаден сигнал в прокуратурата. Президентът го назначи демонстративно, с цел да ме уязви, само че не можа. Той хвърли всички старания – персонални, на министерството, службите, Национална агенция за приходите, с цел да изрови нещо. Не изрови нищо, тъй като няма нищо. Осем месеца настоявам нещо и ще го настоявам до дъно - до момента в който аз бях министър на стопанската система и промишлеността, един патрон не е излязъл за Украйна “, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР